Aktiviteter

 

På denne siden kan dere lese hva Senta og vi bedriver tiden med. Her vil det komme info om ulike kurs vi går og ellers ting vi synes er verdt å ta med:)

Utstillingsplaner 2010

Utstillingsplaner 2009

Appelmerkekurs: Okt.08-feb.09. Appelmerkeprøven 17.02.09

Treninger i konkurranselydighet: okt, nov-08

Utstillingstreninger: Våren -08

Miljøtrening: Samlinger våren -08

Grunnkurs i agility: Mai - 08

Valpekurs: 20.08-01.10.07.

 

Konkurranselydighet, utstillingstreningene og miljøtreningene er det instruktører fra Harstad Hundeklubb som har arrangert.

Ellers er vi litt rundt omkring på utstillinger. Hadde aldri vært på hundeutstilling før vi fikk Senta, men da det gikk så bra på den første vi var på, så har også vi blitt bitt av den basillen:) Senta er selvfølgelig for oss den vakreste uansett hva dommerene synes, men det er jo veldig artig å få gode plasseringer.

Til daglig er det turene i området her som Senta liker aller best. Enten det er i marka eller det er etter veien så koser hun seg når vi er ute og finner på ting. Hun elsker å apportere så det gjør hun mye av. På sommeren liker hun veldig godt å svømme etter ting vi kaster i vannet til henne. Hun er veldig ivrig når hun svømmer etter det hun skal hente. Mye plasking og kaving men når hun har fått tak i det er hun så rolig og fin i vannet når hun kommer svømmende i land.

Har prøvd litt sportrening og det er ingenting i veien med nesen hennes. Hun er også veldig glad i søkstrening, både etter godbiter og folk som har gjemt seg i skogen.

Har også trent litt agility etter kurset vi gikk. Har nøkkel til banen så har vært en del der og trent litt. Senta er veldig flink og tar ting fort, men tror vi må gå ett videregående kurs slik at jeg som skal føre henne får lære meg hvordan man fører en hund gjennom en bane.

Trene lydighet synes jeg er veldig artig, og Senta er veldig med her også. Hun har kjempegod kontakt og tar også her ting raskt. Har trent hverdagslydighet med henne fra hun var valp, men jeg har ikke hatt så klare mål og har belønnet selv om det ikke har vært helt bra. Så nå har vi brukt mye tid på å rette opp ting som ikke har sett helt bra ut som f.eks skjev utgangsstilling. Har lært mye på kurset vi har gått og fått gode tips på hvordan man trener inn nye momenter og setter disse sammen til en hel øvelse.

Hun er med andre ord en allsidig hund som er med på det meste. Hun er en herlig hund, rolig og fin inne og arbeidsvillig og full fart ute.