Senta

KENNELNAVN: Lill`charm Toller`s Senta Seafort

NAVN: Senta

OPPDRETTER: Judith Grude, Sandnes

FARGE: Rød/Hvit

FØDT: 29.04.2007

REG.NR: 12218/07

HD: A

AD: A

 

 

Det var stor glede i huset da Judith ringte 1 mai og sa at nå var valpene født og at det var en tispe til oss der. Det ble noen lange 8 uker å vente på at vi kunne hente henne. Men den 20 juni kom dagen. Jeg Karl Martin satte meg på flyet til Oslo for så å dra videre med fly til Sola for å hente Senta. Ble møtt på flyplassen av Judith og Jakob som hadde vår lille valp med seg, og etter en times tid med prat og litt papirarbeid så var det bare å begynne å vende nesen hjemmover igjen, først til Oslo og så til Evenes. Flyturen gikk veldig bra. På Evenes sto Monica å ventet på oss.

 

Senta var en aktiv liten krabat som virkelig kunne bite fra seg. Hun var ikke så uskyldig som bildene viser! Hun var en skvetten liten frøken da vi fikk henne, så det var mye jobb med å få henne kjent i huset med alle lyder og lukter. Hun var skeptisk/redd for alt som var nytt. Tross dette var hun en herlig valp å trene. Hun var så lettlært og var med på det meste vi fant på. Hun ble også veldig avhengig av oss, så vi hadde henne i hælene eller fast i hælene uansett hvor vi gikk. Trengte ikke å ha henne i band for hun hold seg rundt huset og oss hele tiden. Gikk vi utenfor eiendommen og ting ble for skummelt sprang hun hjem med lynets hastighet:)

Stamtavle
Lill`charm-Toller`s Senta Seafort

 

Foreldre Besteforeldre Oldeforeldre

N UCH

Red-Toller`s Al Nero

03941/00

HD: A

Red-Toller`s Lover Boy

36258/93

HD: A

Simonstorps Beach-Comper

S45429/91

HD: A

Red-Tollers Diva Queen

10030/91

HD: A

N UCH

Red-Toller`s Kobacavana

24049/93

HD: A

Lyonhouse Ewan Stuart

32166/91

HD: A

N UCH

Flyingtollers Contessa Anne

S18531/87

HD:A

Lill`charm-Toller`s Scarlett Ecum

13831/01

HD: A

N UCH

Shaggy Toller`s Nameless Nicko

DK15288/99

HD: A

Flyingtollers Midas Touch

S35198/95

HD: A

DCHVDH

Sagewood`s Kejimkujik Mist

DK23083/96

HD: A

Cap Le Moine Anja Camredy

22374/98

HD: A

N UCH

Redtoffy

DK28154/95

HD: A

N UCH

Antigonish Camilla Aisa

42267/94

HD: A

 

 

Ettersom Senta har vekst til er hun blitt en flott dame. Hun er fortsatt veldig aktiv og er med med en gang vi legger opp til en aktivitet. Hun elsker å trene og gjør det meste for en godbit, matgal som hun er:) Hun går godt overens med andre hunder, spesielt de av det motsatte kjønn. Hun kan være noe sjefete ovenfor andre tisper men stort sett går det seg til. Det artigste hun vet er å apportere, og hun henter det meste vi kaster. Bruker det en del som belønning både når vi trener og når vi ellers går turer og er i skog og mark. Hun er fortsatt veldig oppmerksom på oss og holder seg i nærheten hele tiden. Når vi går turer trenger vi sjeldent å bruke band. Vi trente mye kontakt og innkalling på henne fra hun var valp, og har bare brukt positiv belønning på henne, og det har gitt resultater.